Wiek: 15 Dołączyła: 12 Gru 2009 Posty: 404 Skąd: Z KRANÓW, których nie ma. xD
Wysłany: 2010-06-18, 15:41
Pytanie...
Czemu raz powiadomienia o forumowych PM trafiają od razu do skrzynki mailowej, co folderu odebrane, a innym razem wędrują od razu do spamu? .__. Grzebałam w ustawieniach, ustawiłam tego nadawcę jako bezpiecznego, etc, ale dalej.
I nie, nie jest tak, że od zwykłych userów idzie do spamboxu, a od modów do skrzynki odbiorczej.
To idzie jakoś losowo.
Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ jednak trochę mi to uprzykrza życie.
Czemu raz powiadomienia o forumowych PM trafiają od razu do skrzynki mailowej, co folderu odebrane, a innym razem wędrują od razu do spamu?
To pytanie do twojego filtru antyspamowego w programie pocztowym/witrynie, jakiego/jakiej używasz.
Forum wysyłając przez zainstalowaną na naszym serwerze usługę smtp nie ma żadnego wpływu na to, czy nadana automatycznie wiadomość ląduje u Ciebie w folderze odebrane, robocze, wysłane czy moje sekretne hentaje.
Niestety, musisz dalej szukać rozwiązania po stronie swojego komputera lub dostawcy poczty (może ustaw sobie filtry na wiadomości wysyłane z forum, tak, by zawsze trafiały do wskazanego przez Ciebie folderu - jest to o tyle łatwe, że zarówno wiadomości mają stałe nagłówki, jak i nadawca jest zawsze ten sam).
Wiek: 15 Dołączyła: 12 Gru 2009 Posty: 404 Skąd: Z KRANÓW, których nie ma. xD
Wysłany: 2010-07-03, 11:27
I znowu ja...
Chodzi o dział ,,Towarzyski", dokładniej - Hetaliowe Spotkania.
Da się wyróżnić kilka mega podstawowych meetów - warszawski, TZH, częstochowski, krakowski, etc.
Więc, czy można by za jakiś czas (nie twierdzę, że teraz jest to niezbędne) oddzielne tematy dla tych największych spotkań? Trochę to ułatwi organizację jednak.
Hmm... Wcale nie taki głupi pomysł, by każdy meet miał swoje wyraźnie wyróżnione ogłoszenie. Faktycznie się okropny bajzel robi i ciężko szukać potrzebnych ludziom informacji, czasami trzeba kilka stron przewijać, przekopując się przez sterty niepotrzebnych mu postów. Dzisiaj, albo jutro więc wprowadzę pewne zmiany.
Będzie najprawdopodobniej jeden przyklejony topik, gdzie organizator/ka danego spotkania (bądź osoba przez niego/nią upoważniona) będzie wpisywał/a ogłoszenie. Z czasem owo ogłoszenie będzie uzupełniane i modyfikowane względem potrzeb i sytuacji.
Ostatecznie w ogłoszeniu powinna znaleźć się data planowanego spotkania, miejsce tego spotkania, możliwy program też spotkania, lista osób chcących uczestniczyć w spotkaniu oraz, w razie potrzeby, dodatkowe uwagi organizatora/ki, bądź też inne atrakcje i wymagania.
Wszelkie zgłoszenia należy kierować na konto organizatora (pw), tam też dopracowywać szczegóły.
Wiek: 16 Dołączyła: 10 Maj 2009 Posty: 110 Skąd: Kraków/Warszawa
Wysłany: 2010-07-04, 10:37
Przepraszam, ale to z ogłoszeniami na mety jest... durne. Ja rozumiem, że chaos, sam pomysł byłby ok, ale gdyby takie ogłoszenie po prostu dawało się do tematu a poza tym można by było normalnie dyskutować.
Przykładowo już nasz meet warszawki (bo tu nic nie pokręcę) - zwykle przychodzi sporo osób, najczęściej koło 11, rzadko mniej niż 8, mieliśmy nawet 14-15... I jak tu dogadywać się z wszystkimi na pw? No litości...
Poza tym zwykle nasze spotkania to randomowe łażenie po centrum, albo siedzenie w Coffe Heaven. Jeśli już jakiś pomysł jest, to zwykle nie zajmuje nam tych całych 6-7 godzin meeta...I jak tu znaleźć organizatora, albo plan spotkania?
zwykle przychodzi sporo osób, najczęściej koło 11, rzadko mniej niż 8, mieliśmy nawet 14-15... I jak tu dogadywać się z wszystkimi na pw?
Kiepski argument, zważywszy, że znam i organizowałam w ten sposób spotkania, na które przychodziło od 25 do 50 osób. Pisanie wszystkiego oraz "przekrzykiwanie się" w temacie, jest zwyczajnym lenistwem i zachętą do niepotrzebnego spamu.
Temette napisał/a:
Poza tym zwykle nasze spotkania to randomowe łażenie po centrum, albo siedzenie w Coffe Heaven. Jeśli już jakiś pomysł jest, to zwykle nie zajmuje nam tych całych 6-7 godzin meeta...
To już jest program dnia. "Łażenie po centrum albo siedzenie w Caffee Heaven."
Temette napisał/a:
I jak tu znaleźć organizatora, albo plan spotkania?
Plan takiego spotkania podałam wyżej, organizatorem natomiast zwykle jest osoba, która owo spotkanie zaproponuje.
Wiek: 16 Dołączyła: 10 Maj 2009 Posty: 110 Skąd: Kraków/Warszawa
Wysłany: 2010-07-05, 22:42
Dakki napisał/a:
Temette napisał/a:
zwykle przychodzi sporo osób, najczęściej koło 11, rzadko mniej niż 8, mieliśmy nawet 14-15... I jak tu dogadywać się z wszystkimi na pw?
Kiepski argument, zważywszy, że znam i organizowałam w ten sposób spotkania, na które przychodziło od 25 do 50 osób. Pisanie wszystkiego oraz "przekrzykiwanie się" w temacie, jest zwyczajnym lenistwem i zachętą do niepotrzebnego spamu.
Ej, ale jakoś przydałoby się dogadać kiedy i gdzie... poza tym jak ma być z tą listą obecności? Piszą na pw czy będą?
Temette, po to zostało stworzone gg/ komórki/ msn/ tleny czy nawet pw na forum żeby się dogadać. Większość użytkowników chyba ma gg więc nie widzę problemu w zrobieniu konferencji .^. Już jeden meet został zorganizowany w ten sposób. Pisze się na pw a organizator nadpisuje listę.